Jernbanestien_1_1 CyklisterLolland.jpg Saksfjedinddaemning_1
 
 

Tag med på en cykeltur i det sydlollandske landskab

I området øst og vest for Rødbyhavn kan du på stille landeveje og cykelstier opleve de store vidder med udsigt så langt øjet rækker men også små landsbyer, fine gamle kirker, flotte herregårde og bl.a. se spor fra de små roebaner, der engang transporterede de mange sukkerroer til fabrikken.

Du kan faktisk også cykle på det der engang var Rødby Fjord og se de sluser og kanaler, der sammen med pumpestationen sørger for konstant afvanding af fjorden. Fra diget, der de sidste 150 år har holdt havet på afstand, er der enestående mulighed for at nyde naturen med biler på lang afstand.

På en guidet cykeltur behøver du ikke tænke på kort eller GPS og får samtidigt fortalt om det vi passerer undervejs, foruden historier om steder og begivenheder på egnen gennem årene. – Turene foregår i et roligt tempo med tid til at gøre stop og tage fotos. I turen indgår også en forfriskning med smagsprøver fra Lolland.

Varighed: omtrent 4 timer (ca. 35 km)

Vi mødes ved Stop 'n Sleep Hotel på Færgehavnsvej. Hvis ikke du selv har cykel med, kan du leje den hos kiosken i Havnegade. Læs mere her: http://kioskenrødbyhavn.dk/cykel-udlejning 

På turene gælder din egen ansvars- og ulykkesforsikring. – Ved uheld med cyklen undervejs, yder vi mod et gebyr assistance til at komme videre eller få cyklen afhentet.


Byvandring: Rødbyhavn gennem 100 år – skibsværft, Rødbygård, handelsby og international færgehavn

Mange kender blot den lollandske færgeby som transitsted for turen sydpå eller en hurtig shoppingdag i Tyskland. Netop færgerne har naturligt nok i tidens løb haft stor betydning for byens udvikling, men der er også meget andet at fortælle om Rødbyhavn. Kom med på en byvandring om hør om op- og nedgangstider, baggrunden for etableringen af institutionen Rødbygård og betydningen af Fugleflugtslinien og andre afgørende hændelser de seneste årtier.

Varighed: ca. 1 ½ time

Mødested: Færgeterminalen, Rødby Færge St. Her kan du parkere bilen udenfor.


Tidspunkter/Priser:

9. juni 2019 kl. 11.00 - Sydkysten Lolland
Vi kører på rolige småveje og passerer landsbyer og kirker undervejs. I Kramnitze ser vi den lille havn og pumpestationen, der sørger for at den tidligere Rødby Fjord holdes tør. Tilbage langs kysten på diget. I Rødbyhavn ses den spæde start af tunnelbyggeriet. ca. 30 km.  

19. juni 2019 kl. 11.00 - Cykeltur med besøg på glassliberi
Vi cykler østpå fra færgehavnen og gennem sommerhusområdet ved Østersøbadet. Videre ind i landet og mod Rødby, hvor vi besøger det nye glassliberi der. ca. 25 km. I prisen er kaffe og kage i Rødby inkluderet.

Pris – pr voksen over 16 år inkl. forfriskning undervejs - betales ved starten:

Cykeltur: DKK 150 pr person. Familie: DKK 400. Grupper 5 - 10: DKK 600

Byvandring: DKK 80. Familie: DKK 225. Grupper 5 - 10: DKK 350

Forfriskning cykeltur: Æblemost, sandwich, sæsonens frugt, kaffe/te & kage samt smagsprøver på lokalproduceret øl og vin.

Forfriskning byvandring: Kaffe/te & kage, sæsones frugt og smagsprøve på lokalproduceret cider eller vin.

--------------------------------------------------------------------------------------

Dette projekt har modtaget støtte fra Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (ELFUL)

http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_da.htm

 

Tilmelding:

 
 
 
 
 
 
 
 

Redtown Bed and Excursions ved Susan Daniels • Torvegade 7 • DK-4970 Rødbyhavn • +45 26 20 97 52 • susan@redtownbedandexcursions.dk